Använd badges som hjälpmedel i vardagen

Använd badges som hjälpmedel i vardagen

Som närstående till en äldre person vill de flesta gärna göra något för att hjälpa dem. Det kan vara nödvändigt att använda sig av fler olika typer hjälpmedel i vardagen när man kommer i en högre ålder. Här kan små saker bidra till att utgöra en stor hjälp när vardagen kanske blir lite mer krävande. I hemmet kan handtag för öppning av glas göra det enklare att öppna de svåra locken på saltgurkan, oliverna eller de inlagde rödbetor. 

 

Många äldre upplever att bli gångbesvärade och i den sammanhangen kan det vara en hjälp att använda sig av en käpp eller gångstativ. Det finns också specialgjorda skor som gör det enklare att ta dem av och på, precis som de är lämpliga för användning om du har gikt. 

 

När man som äldre beger sig utan för hemmet kan det också vara nyttigt med hjälpmedel för kläderna. Det kan vara till stor hjälp om man använder sig av skyltar som signalerar till omvärlden att det finns anledning till att ta speciella hänsyn. En badge är därför ett bra sätt att signalera det till omvärlden på.

 

Det finns massor med möjligheter vad gäller badges och de motiv som pryder dem. Hos Badgeland kan du hitta precis det motiv som passar till ditt behov. Det finns många vackra och färdiga designs att välja på. Här kan du t.ex. hitta en vacker och iögonfallande badge med de igenkännliga gula prickarna som används av svagt seende. Det finns också en design för de som lider av demens. Det är plats för kontaktuppgifter på baksidan så hjälpen kan tillkallas om det behövs. Ett hjälpmedel som kan bidra till att ge trygghet till dina kära.

 

Hittar du inte en färdig badgedesign som passar till din äldre mamma eller pappa kan du också designa din helt egen badge som de kan sätta på jackan, hatten eller väskan.

 

En traditionell badge är utrustat med en säkerhetsnål på baksidan som kan användas för att fastna skylten på kläderna. Men det är också möjligt att välja andra lösningar till baksidan. En klämma kan enkelt öppnas och fästas. Det ger inte hål i kläderna och du undviker att ha strul med en trotsig säkerhetsnål. 

 

Denna lilla kläm är också mycket lämplig för fickor. En dubbelmagnet till kläderna ser till att skylten sitter kvar utan att göra hål i kläderna. Ena delen av magneten sitter fast på baksidan av din badge. Den andra delen sättas fast mellan kläderna och badgen. Det är en mycket kraftig magnet som inte ska användas om användaren har en pacemaker.