Grön kalkfärg

Grön kalkfärg

Kalkfärg i gröna kulörer är nästan oumbärliga. Den gröna färgen symboliserar natur, liv, trygghet, hopp och vår – början på något nytt! Grönt är också den näst mest populära kulören bland människor, med blått som ligger på första plats.

Precis som grön väggfärg är kalkfärg i gröna nyanser en av tidens absolut hetaste trender! Gröna kalkfärger kan vara antingen kalla eller varma – beroende på vilka undertoner färgen innehåller. En varm, grön nyans kommer att skapa en omslutande och mysig atmosfär, där en sval, kall grön nyans kommer att uppfattas som friskare och ge en renare känsla. 

Grönt är färgen för harmoni och förnyelse; eftersom de gröna tonerna upprepas i naturen är gröna väggar alltid ett säkert och snyggt val. Grönt kan vara både friskt och subtilt samtidigt; det är det perfekta alternativet för dem som tycker att neutrala färger är för tråkiga.

På den här sidan har vi samlat alla gröna färger av kalkfärg, så titta runt och bli inspirerad!

Kalkfärg i grönt

Grön kalkfärg passar utmärkt för dig som vill framhäva det naturliga och jordnära i din inredning. En grön kalkfärg smälter perfekt samman med naturliga element som råa träslag, läder och rotting. Måla en vägg med en varm, grön nyans och skapa en utsökt oas som utstrålar hög mysfaktor. I den gröna färgpaletten hittar vi allt från skogens varma mörkgröna nyanser till en mer dammig och mysig grön ton och i andra änden av skalan har vi de helt känsliga och dammiga grågröna nyanserna.

Om du använder en sval, kall grön kulör behåller du den raffinerade och snygga looken som vi i Norden är så förtjusta i. Om du inte gillar så mycket färg på väggarna kan du välja en delikat grågrön kalkfärg. Dess gröna undertoner påverkas av det naturliga ljuset och ser olika ut beroende på om det träffas av kallt eller varmt ljus.

Gröna väggar har en naturligt lugnande effekt på vårt sinne och bekräftar vår längtan efter det naturliga. Dessutom är gröna färger lätta att styla och matcha med den nordiska inredningsstilen. Det passar superbra med praktiskt taget allaolika sorters träslag, oavsett om det är ljus, obehandlad furu eller det mörka och djupa rosenträet. De gröna nyanserna är otroligt vackra tillsammans med varma och metalliska inredningsdetaljer så som koppar, guld eller mässing.

Om du letar efter en ”dammig” grön kalkfärg är Pale Linden det självklara valet. Den här kulören är omättad och verkar därför mer gråaktig i rätt ljus, men du får dock även värmen och harmonin från de gröna pigmenten i den.

Mörkgrön kalkfärg

Speciellt mörkgröna nyanser är supermoderna nu för tiden. Förutom att den gröna färgen symboliserar ett skifte mot ett mer hållbart och naturorienterat tankesätt, passar det väldigt bra med andra naturliga element som vi ser i modern inredning.

När du målar med kalkfärg kommer du att kunna skapa ett mer dramatiskt spel med mörka färger än vad du kan med de ljusa. Mörkgrön kalkfärg skapar ett otroligt intressant spel på väggen och vi ser att de mörka, gröna väggarna blivit ett permanent inslag i den nordiska inredningsstilen.

Olivgrön kalkfärg

Olivgrön kalkfärg innehåller varma, gyllene undertoner som ger en mycket speciell värme till ditt hem. Dessa nyanser gör sig särskilt bra i en mer naturlig inredningsstil, där det finns råa och varma element som kombineras med varma bruna och beige färger.