Personligt inlägg: Jag är stolt över min kvinnokropp och är stolt över min hälsa

Personligt inlägg: Jag är stolt över min kvinnokropp och är stolt över min hälsa

Synen på kvinnokroppen skiljer sig mycket från plats till plats och från människa till människa. Tyvärr förvrids denna syn på kvinnokroppen mycket, vilket leder till onödigt lidande och stress hos många kvinnor världen över. Vi som kvinnor behöver respektera oss själva och våra kroppar mer. Vi behöver lära oss att älska den kropp vi föds med. Själv har jag börjat inse hur stolt jag faktiskt är över min egen kropp. I detta inlägg vill jag berätta mer om hur jag nådde denna punkt i livet.

Använd sexleksaker med stolthet

Långt ifrån alla använder sina sexleksaker med stolthet, men det gör jag. Jag gör det, då jag vet att det är bra för mig själv och för min kropp. Med hjälp av mina sexleksaker kan jag uppnå en bättre njutning och på så vis må ännu bättre. Fler kvinnor borde sluta se på sexleksaker som en tabu. Om du är en av dessa kvinnor, bör du ge sexleksaker en ärlig chans. Sexleksaker har fått mig att lära mig mer om mig själv och min egen kropp. Därför älskar jag dem så mycket.
Men kan man använda sexleksaker när man är gravid? Detta är en fråga som många gravida ställer sig. Svaret på denna fråga är ja, så länge man är försiktig och inte överdriver för mycket i sitt användande. Ju längre in i graviditeten du är, desto försiktigare bör du vara när du använder dina sexleksaker. Undvik allt för stora eller långa sexleksaker, utan använd i stället punktstimulerande leksaker som till exempel en lufttrycksvibrator eller liknande som inte nödvändigtvis behöver penetrera lika mycket.

Leta efter guldkornen, inte felen

Något som har hjälpt mig på vägen till att älska mig själv och min egen kropp är att titta efter guldkorn i stället för alla fel. Att hitta så kallade fel på kvinnokroppen är lätt. Vi blir ju konstant tränade och manipulerade till att följa en typ av ideal. Genom riktad reklam och media blir vi lärda hur en riktig kvinna ska se ut. Men detta är bara en lögn.
Försök att ignorera hjärntvättandet, även om det kan kännas riktigt svårt. Du kan såklart inte ignorera allt på en gång. Denna process tar tid. Gör som jag gjorde, och börja leta efter de saker du faktiskt gillar hos dig själv. Du kanske tycker att dina ögon är riktigt vackra och livfulla? Kanske har du en helt perfekt hy i ansiktet? De flesta av oss kan hitta något vi tycker om med oss själva och våra kvinnokroppar. Problemet är att felen är så mycket lättare att hitta, att de positiva sakerna drunknar i negativiteten. Gör som jag och ignorera dessa så kallade fel, och fokusera på de positiva sakerna.