Att köpa barnvagn – Tänk på detta

Att köpa barnvagn – Tänk på detta

Är det hög tid att införskaffa dig en barnvagn till ett eller två barn? Barnvagnsmodeller finns det många av, men valet behöver inte bli komplicerat så länge du är medveten om vilka de viktigaste punkterna är. I den här artikeln ska vi därför gå in mer på vad du bör tänka på inför ditt barnvagnsköp. Besök även gärna Familjeliv.se för att höra vad andra föräldrar tycker och för att ta del av diskussioner som hjälper dig på vägen mot att hitta din föredragna barnvagn.

Viktiga punkter vid val av barnvagn

Innan du börjar bläddra bland alla de olika barnvagnsmodellerna som finns tillgängliga är det smart att skriva en lista som ger dig en tydlig översikt av vad du är ute efter. Har du en särskild budget, ett visst märke som tilltalar dig lite extra eller finns det vissa designval som barnvagnen måste kunna erbjuda? När du har klart för dig vad du egentligen är ute efter blir letandet enklare.

Säkerställ därefter att vagnens storlek är lämplig. Kanske ska den kunna få plats i hissen i din byggnad, i bilen eller andra smala utrymmen, och detta bör du ta hänsyn till. Var du har planer på att promenera kan också påverka vilka däck du väljer: små svängbara däck för jämnare underlag och stora robusta däck över exempelvis grusvägar. Ta gärna en titt på olika jämförelsesajter för att få ett hum om vad experterna har att säga, vilket gör valet av barnvagn en aning enklare.

Syskonvagn för dig med två yngre barn

När det är dags att köpa barnvagn är det inte alltid så att en ordinär vagn blir tillräcklig. För dig med två små barn i hemmet är det en syskonvagn som gäller där båda barnen kan följa med på turerna samtidigt. Vilken som är den bästa syskonvagnen beror på dina behov, önskemål samt barnens ålder.

Om du har ett barn som är lite äldre är det smart att satsa på en syskonvagn som kan göras om till en vanlig barnvagn så att du slipper att fortfarande promenera med en syskonvagn även efter dess att ett av barnen har slutat att använda den. Kontrollera dessutom huruvida det finns en liggdel eller inte. Vissa syskonvagnar kommer enbart med en sittdel, och detta fungerar väl för lite äldre barn – men inte om ett av syskonen är yngre och därför måste kunna ligga ner.