Utmärkta egenskaper som din blivande säng bör ha

Utmärkta egenskaper som din blivande säng bör ha

Börjar din nuvarande säng bli lite gammal och sliten? Har du nyligen flyttat och är i behov av lite nya möbler, eller är det kanske ett gästrum som ska inredas? Vad fallet än må vara bör du välja ut din säng på ett noggrant sätt så att du aldrig behöver oroa dig för nacksmärtor eller sömnbesvär.

Du kommer dock säkerligen glädjas över att valmöjligheterna är många och att du aldrig behöver kompromissa när det gäller utomordentlig komfort. Läs mer om imponerande sängar och gör ditt sovrum redo för ett nytt tillskott.

Satsa gärna på pocketresår och zonindelning

Om du införskaffar dig ett helt sängpaket med både ram, madrass, bäddmadrass samt kanske till och med gavel är det en god idé att se till så att sängen kommer med just en pocketresårmadrass. Här är fjädringen uppbyggd på så vis att den är individuellt inlindad i tygfickor. Istället för att fjädringen agerar som en enhet arbetar de istället var och en för att på ett lättare sätt anpassa sig efter din kropp.

På tal om anpassning gör en madrass med zonindelning även susen. Det är inte ovanligt att hitta madrasser som antingen är indelade i tre, fem eller sju zoner – och ju fler desto bättre. Vad detta syftar på är att madrassen är mjukare vid vissa delar och hårdare vid andra beroende på var extra mycket stöd är nödvändigt.

Tänk över höjden

För vissa är höjden inte särskilt viktig medan andra definitivt är i behov av en viss sorts säng. Just kontinentalsängar är kända för att vara en aning högre än många andra sängar, och detta säkerställer att du enkelt kan både lägga dig ner och återigen ta dig upp från sängen.

Om du föredrar att ligga lite närmare golvet finns det många ramsängar som är ganska låga, och detsamma gäller för bäddsoffor. När allt är sagt och gjort bör du se till så att både designen, materialen och känslan tilltalar dig, och visst finns det många topplistor som du kan kika på för att ta reda på vilken säng som blir bäst.